arrow_drop_up arrow_drop_down
30 september 2018 

Waarom netwerken belangrijk is voor jouw onderneming

Netwerken is het opbouwen van relaties met mensen en het investeren van tijd en energie daarin met als doel informatie, kennis en contacten met elkaar te delen. Het opbouwen van een waardevol netwerk is net zo belangrijk als een goede website met waardevolle content in combinatie met een goede social media strategie. Veel ondernemers denken dat het gebruik van alleen LinkedIn genoeg is om een waardevol netwerk op te bouwen. Maar niets is minder waar. Netwerken wordt vaak onderschat en dat terwijl het je een hoop kan opleveren. In deze blog geef ik je 4 redenen waarom netwerken zo waardevol is.

Reden 1: Profileer jezelf als expert

Door te netwerken kun je jezelf als expert van jouw vakgebied profileren. Door een actieve bijdrage te leveren aan het netwerk  waarin jij jouw kennis deelt, ben jij een meerwaarde voor jouw netwerk. Vertel over het nut en belang van jouw dienstverlening en laat hen weten welk probleem jij voor hen oplost. Hoe meer jij jouw toegevoegde waarde weet over te brengen aan jouw netwerk, des te geloofwaardiger jij wordt.

Reden 2: Vertrouwen winnen

Het belang van netwerken ligt voornamelijk in het winnen van vertrouwen bij jouw netwerk Je wilt immers dat mensen je dienstverlening ook afnemen en gaan promoten. Door te netwerken kom je in contact met andere ondernemers die dezelfde twijfels en uitdagingen tegenkomen als jijzelf.

Reden 3: Samen ondernemen

Door een netwerk te vinden van gelijkgestemden, wordt het makkelijk om met elkaar te sparren over het ondernemerschap. Door lid te worden van een ondernemersgroep wordt het mogelijk ervaringen en kennis te delen. Je hoeft zo minder het wiel zelf opnieuw uit te vinden. Heb jij een vraag over boekhouden of wil je iets aan jouw website veranderen? Er is vast een collega ondernemer die jou graag wil voorzien van een tip tijdens een netwerkborrel.

Reden 4: Netwerken levert je klanten op

Door te netwerken kom je in aanraking met ondernemers met uiteenlopende dienstverleningen, die mogelijk goed kunnen aansluiten bij jouw eigen dienstverlening. Je kunt mogelijk klanten zo doorverwijzen naar bevriende ondernemingen of zelf je voordeel doen met hetgeen wordt aangeboden, heel waardevol.

Netwerken is een krachtig instrument om doelen te bereiken. Netwerken is meer dan alleen een praatje maken met een ander. Het is een instrument waarmee je bewust en zorgvuldig om moet gaan.

Online netwerken zal niet het offline netwerken vervangen. Er gaat niets boven een persoonlijke ontmoeting. Blijf dus niet alleen online, maar spreek met je netwerkrelaties af om een keer koffie te gaan drinken.

Over de schrijver
Reactie plaatsen

Deze site gebruikt cookies