arrow_drop_up arrow_drop_down
Ondernemer op vakantie? Het kan!
24 december 2019 

Ondernemer op vakantie? Het kan!

Als ondernemer sta je altijd “aan”. Toch heb je af en toe rust nodig, om tot nieuwe ideeën te komen en nieuwe kansen te zien en je batterij weer even helemaal op te laden. Een andere omgeving geeft vaak veel nieuwe inspiratie. Maar hoe zorg je nu dat je als ondernemer op vakantie kan? Je leest het in deze blog.

Vooruit werken

Hoe je het went of keert het werk moet gedaan worden. Om ervoor te zorgen dat je de rust kunt nemen om als ondernemer op vakantie te gaan,  is het van belang dat je op tijd vooruit werkt. Maak een overzicht met de taken die je normaal zou doen op de dagen dat je geen werk wilt verrichten. Maak hiervan een goede planning, zodat je elke dag wat extra’s kan doen, zodat je niet vlak voor je vakantie in alle haast nog verschillende taken moet voltooien. Heb je input van je klanten nodig? Regel dit dan ook ruim van tevoren. Vergeet ook je social media activiteiten niet bij het voorwerken. Gebruik hiervoor een content kalender voor een helder overzicht.

Laat je klanten op tijd weten dat je op vakantie bent

Communiceer ruim van tevoren met je klanten en prospects dat je op vakantie gaat. Zo hebben zij ruim van tevoren de tijd om de eventuele input die zij moeten geven bij je aan te leveren. Door duidelijk te communiceren dat je op vakantie niet bereikbaar bent, creëer je duidelijkheid naar je klanten en rust voor jezelf. Zo voorkom je dat je toch gebeld gaat worden, wanneer je dat eigenlijk niet wenst. Geef wel aan wanneer zij wel contact op mogen nemen en vergeet niet te vermelden wanneer je weer in bedrijf bent.

Stel je afwezigheidsmelding in

Door je afwezigheidsmelding goed in te stellen, communiceer je aan je klanten en prospects dat je op dit moment niet aanwezig bent. Maar geef wel aan wanneer je weer bereikbaar bent. Heb je bijvoorbeeld een leuke weggever of een leuke blog geschreven? Maak hier gebruik van en verras je klanten of prospect met interessante content. Zo krijgen zij iets extra’s tijdens je afwezigheid, leuk toch?

Gebruik de niet-storen functie

Heb je alles van tevoren goed gepland en je afwezigheidsmelding ingesteld? Dan is het tijd om als ondernemer op vakantie te gaan! Door gebruik te maken van de niet-storen functie kun je heel gemakkelijk instellen welke pushmeldingen je wel en niet wilt ontvangen en wie je wel en niet mag bellen. Maak hier gebruik van, want dit scheelt een hoop onrust en frustratie dat mensen je toch gaan bellen of appen. Zo houd jij controle over jouw rust.

Check één keer per dag je mail

Een ondernemer op vakantie heeft natuurlijk nooit helemaal rust. Er zal maar net een nieuwe klant gemaild hebben dat ze graag met je in zee willen gaan. Zorg daarom dat je een keer per dag je mail checkt. Zo mis je geen belangrijke berichten en kun je toch genieten van je welverdiende vakantie.

Over de schrijver
Mijn missie is om vrouwelijke ondernemers te helpen meer websitebezoekers, leads en klanten te creëren, zodat zij de vrijheid kunnen ervaren die zij wensen. In de Create Academy deel ik mijn kennis er ervaringen door middel van online trainingen en masterclasses en vind je gelijkgestemden om met elkaar te sparren om jouw business tot een succes te maken. Met mijn 1-op-1 coachtraject help ik ondernemers persoonlijk stap-voor-stap naar een concrete online marketingstrategie voor een succesvolle business!
Reactie plaatsen

Deze site gebruikt cookies