arrow_drop_up arrow_drop_down
23 oktober 2019 

Moederschap en ondernemerschap? Het kan echt!

Voor veel vrouwen is het vaak een lastige keus. Kies je voor je carrière of voor je gezin. Maar is hierin een keuze maken wel noodzakelijk? Tja, veel managementposities vereisen een fulltime dienstverband en dat is volstrekt logisch. Maar betekent dat automatisch dat wanneer je moeder bent geen succesvolle carrière kunt maken? Onzin! Moederschap en ondernemerschap gaat namelijk prima samen!

Carrière maken heb ik altijd erg belangrijk gevonden. Ik wilde onafhankelijk zijn en mijn eigen geld verdienen. Toen ik 15 was begon ik bij de lokale supermarkt en tijdens mijn studie heb ik altijd gewerkt om mijn studie te kunnen bekostigen. Door diverse functies heb ik al vroeg leren leidinggeven en werkte met veel plezier bij verschillende organisaties. Tot mijn 28e bestond mijn leven voornamelijk uit werken en thuis cocoonen en in het weekend wat drinken met vrienden. Veel vrienden om mij heen kregen kinderen, maar bij mijn kriebelde het moederschap nog niet. 

Mijn passie voor marketing

Marketing intrigeerde mij. Ik zie het namelijk echt als een vorm van psychologie. Ik help nu eenmaal mensen op weg om de reis naar een aankoop te maken. Maar ik wist ook dat ik zonder enige opleiding weinig kans zou maken op een baan in deze branche. Ik besloot naast mijn baan een deeltijd studie te doen. Communicatiemanagement op de Hogeschool van Amsterdam.Toen ik tijdens het vak Marketingcommunicatie de opdracht kreeg om een fictief bedrijf te starten, wist ik wat ik wilde, een eigen bedrijf. Mensen verder helpen om succesvol te kunnen blijven.Ik wist alleen nog niet op welke manier en in welke vorm mijn ondernemerschap tot uiting moest komen.

Waardevolle inzichten en persoonlijke groei

Na mijn 30e ging het moederschap kriebelen. Ik wilde samen met mijn man een kindje op de wereld zetten. Al vrij snel was ik zwanger en omdat ik fulltime werkte in loondienst, stelde ik mijn voormalig werkgever de vraag of ik parttime kon werken in dezelfde functie. Helaas leidde dat ertoe dat mijn contract tijdens mijn zwangerschap niet werd verlengd. Ik heb veel tranen gelaten en voelde mij aan de kant gezet enkel en alleen omdat ik graag een kindje op de wereld wilde zetten? Het klinkt misschien gek, maar ondanks dat ik kapot was van het nieuws dat er voor mij als toekomstige moeder geen plek was binnen deze organisatie, ben ik dankbaar dat mij dit is overkomen. Het feit dat mijn persoonlijke toegevoegde waarde niet werd gezien vertelde mij dat ik helemaal op de verkeerde plek zat. Dat inzicht is mij zoveel waard geweest. het heeft mij sterker gemaakt in mijn moederschap en ondernemerschap

Moederschap, werknemer zijn en starten als ondernemer

Toen ik eenmaal bevallen was vond ik het pittig. De liefde die ik voelde voor mijn kleine mannetje was meteen heel sterk, maar toen het voeden niet goed lukte, we veel slapeloze nachten hadden was ik blij dat ik na mijn verlof weer een nieuwe marketing baan vond voor drie dagen in de week. Fulltime moeder zijn past gewoon niet bij mij en voor mij is het belangrijk dat ik naast moeder, partner, dochter, vriendin ook mezelf blijf. Mijn man ging 4 dagen werken, waardoor we een mooie balans thuis kregen. Met mijn werkgever heb ik direct mijn dromen besproken en het was dan ook geen probleem dat ik naast mijn baan rustig aan kon werken aan mijn eigen onderneming. In februari 2018 schreef ik mijzelf in bij de Kamer van Koophandel en in mei startte ik met de eerste promotionele activiteiten van mijn onderneming.

Moederschap combineren met ondernemerschap vereist een goede balans

Het combineren van het moederschap met het ondernemerschap vereist wel een goede balans. Onze zoon Luke (2017) gaat één dag per week naar de opvang en één dag per week naar oma. Daarnaast gaat Luke één dag in de maand een hele dag extra naar de opvang. We zijn dus 3 doordeweekse dagen en het weekend thuis. De dagen dat ik thuis ben met Luke werk ik niet in en aan mijn onderneming. Op dit moment werk ik drie avonden, één dagdeel in het weekend en eens per maand een hele dag om klantbezoeken te doen en aan mijn onderneming te werken. Onze thuissituatie is stabiel en mijn man hoeft eigenlijk nooit in de avond weg. 

Ondernemerschap betekent voor mij vrijheid

Ondernemer zijn geeft mij de mogelijkheid om de dingen te doen op de manier zoals ik ze wil en hoe ik ze zie. Het geeft mij de vrijheid om zelf te kunnen bepalen of ik een opdracht wil aannemen of niet, wanneer ik werk en waar ik werk. Ik krijg energie van het verder helpen van mensen in hun ondernemerschap door het delen van mijn expertise in online marketing. Daar word ik gelukkig van en als ik gelukkig ben dan draagt dat alleen maar bij aan het geluk van mijn gezin. 

Ondernemerschap vereist passie, discipline en doorzettingsvermogen

Heb jij een droom, ga er dan voor! Het leven is te kort om spijt te hebben van de dingen die je niet hebt gedaan. Kijk welke mogelijkheden er zijn om van jouw passie je werk te maken. Wees gedisciplineerd en zet door. Leg je omgeving uit waarom jij graag zowel moeder als ondernemer wilt zijn. Hebben mensen er geen begrip voor en vreten ze energie? Probeer deze mensen uit je leven te bannen. Dat klinkt hard, maar jij wordt er niet gelukkig van. 

Ik help jou graag om jouw doelen te behalen, zodat jij de dingen kan doen die je echt gelukkig maken. In mijn online programma “Meer omzet met Online verkopen” geef ik je mijn beste inzichten en technieken zodat jij die kan toepassen in jouw onderneming, zodat jij die vrijheid kan ervaren. Meer informatie over dit programma vind je door te klikken op deze link.

 

Over de schrijver
Mijn missie is om vrouwelijke ondernemers te helpen meer websitebezoekers, leads en klanten te creëren, zodat zij de vrijheid kunnen ervaren die zij wensen. In de Create Academy deel ik mijn kennis er ervaringen door middel van online trainingen en masterclasses en vind je gelijkgestemden om met elkaar te sparren om jouw business tot een succes te maken. Met mijn 1-op-1 coachtraject help ik ondernemers persoonlijk stap-voor-stap naar een concrete online marketingstrategie voor een succesvolle business!
Reactie plaatsen

Deze site gebruikt cookies