arrow_drop_up arrow_drop_down
Meer Instagram volgers? 5 manieren hoe dat lukt.
30 januari 2020 

Meer Instagram volgers? 5 manieren hoe dat lukt.

Meer Instagram volgers is voor veel ondernemers één van de marketingdoelstellingen. In dit artikel vertel ik je graag 5 manieren hoe je deze doelstelling kunt behalen

Is het halen van meer instagram volgers één van jouw marketingdoelstellingen?

Een prima doel, want hoe meer volgers, hoe meer mensen jouw bericht in hun tijdlijn zien. Toch zegt het aantal volgers niet direct iets over het resultaat van je activiteiten. Bekijk dan ook regelmatig of jouw volgers wel tot jouw doelgroep behoren. Als je bijvoorbeeld een product of dienst levert dat alleen bedoeld is voor de Nederlandse markt, heb je er natuurlijk niets aan als je volgers uit het buitenland aantrekt.

Er zijn ook diverse aanbieders waar je volgers kunt kopen voor meer Instagram volgers. Dit raad ik ten strengste af. Enerzijds omdat het geen bijdrage levert aan je doel, namelijk het aantrekken van betrokken mensen binnen je doelgroep. Anderzijds omdat je hiermee riskeert dat Instagram ervoor zorgt dan jouw berichten minder getoond worden aan jouw doelgroep. Niet doen dus! Maar hoe dan wel?

Meer Instagram volgers? Monitor een hashtag en bekijk welke bij jouw ideale klant horen

Hashtags zijn een belangrijk onderdeel van je Instagram strategie, want op deze manier geef je een onderwerp aan jouw post. Mensen die zoeken op de hashtag of de hashtag volgen zien dan jouw bericht, want zorgt voor meer exposure. Onderzoek dan welke hashtags er horen bij jouw ideale klant, zodat je ook deze mensen bereikt.

Monitor een hashtag die bij jouw niche hoort

Om beter te scoren op Instagram is het belangrijk dat je ook je concurrenten in de gaten houdt. Monitor welke hashtags zij gebruiken en gebruik deze input voor jouw eigen strategie. Doe onderzoek naar hashtags die gerelateerd zijn aan diegene die je regelmatig gebruikt. Je kunt bijvoorbeeld de gratis tool Keywordtool.io gebruiken.

Wees consistent aanwezig en plan vooruit

Wil je groeien en meer Instagram volgers? Zorg dat je consistent aanwezig bent op Instagram, zowel met je posts als met je stories. Maak bijvoorbeeld verschillende categorieën die wekelijks terugkeren, zo maak je het jezelf ook een stuk makkelijker om content te maken. Wist je dat het gebruik van een contentkalender zorgt voor kwalitatieve content en een betere consistentie? Om die reden heb ik een contentkalender voor je gemaakt, die je helemaal gratis kunt downloaden.

Promoot je Instagram op andere kanalen

Ben je ook actief op andere kanalen, zoals Facebook, LinkedIn en Pinterest? Promoot dan jouw Instagram account ook op deze kanalen, zodat jouw doelgroep ervan op de hoogte wordt gebracht dat je ook daar te vinden bent met ander soort content.

Zorg voor het juiste formaat

Een veelgemaakte fout is dat veel ondernemers niet goed nadenken over het formaat dat geschikt is op Instagram. Wil je een afbeelding delen, zorg dan dat deze 1080 x 1080 pixels is. Voor video geldt 750 x 1334 pixels. Wil je een story delen, houd dan rekening met 1080 x 1920 pixels, aspect ratio is 9:16 en de maximale bestandsgrootte is 4mb.

Over de schrijver
Mijn missie is om vrouwelijke ondernemers te helpen meer websitebezoekers, leads en klanten te creëren, zodat zij de vrijheid kunnen ervaren die zij wensen. In de Create Academy deel ik mijn kennis er ervaringen door middel van online trainingen en masterclasses en vind je gelijkgestemden om met elkaar te sparren om jouw business tot een succes te maken. Met mijn 1-op-1 coachtraject help ik ondernemers persoonlijk stap-voor-stap naar een concrete online marketingstrategie voor een succesvolle business!
Reactie plaatsen

Deze site gebruikt cookies