arrow_drop_up arrow_drop_down
4 november 2018 

Groeien op Instagram, zo doe je dat!

Instagram is populair, steeds meer mensen gebruiken dit platform. Niet voor niets willen steeds meer ondernemers groeien op Instagram. Maar waar begin je en welke acties ga je ondernemen? In deze blog geef ik je 5 tips om een vliegende start te maken op Instagram.

Tip 1: Bepaal je strategie

Voordat je kun groeien op Instagram is het van belang dat je weet welk met welk doel je Instagram wilt gebruiken. Wanneer je helder hebt welk probleem je oplost voor jouw doelgroep is het zaak dat jij jouw doelgroep voorziet van de informatie waar zij in geïnteresseerd zijn. Dit kan een onderwerp zijn, zoals bijvoorbeeld recepten, gezondheid, sport, reizen, fotografie, mode of baby’s zijn. Maar wanneer je bijvoorbeeld lifestylecoach bent, zou je ook mensen kunnen inspireren met quotes. Zolang jij een heldere strategie hebt en aansluit bij jouw doelgroep, levert dit een positieve bijdrage aan jouw groei op Instagram.

Tip 2: Zet jouw profiel om naar een business profiel

Heb jij een persoonlijk Instagram account? Zet deze dan over naar een business account. Wanneer je gebruik maakt van een zakelijk account kun je bijvoorbeeld je contactgegevens zoals je emailadres in je profiel zetten, je kunt adverteren op Instagram en je kunt je statistieken inzien. Je statistieken geven jou een beeld welke berichten een goed resultaat hebben opgeleverd en wat de beste tijden zijn om een bericht te plaatsen. Deze informatie is essentieel om te kunnen groeien op Instagram.

Tip 3: Zorg voor een goede bio

Als jij wilt groeien op Instagram is het delen van mooie content alleen niet genoeg. Maak duidelijk wel probleem jij voor je doelgroep oplost en vertel wie je bent. Is jouw bedrijf bekend om een bepaald product of dienst, plaats deze informatie in jouw biografie zodat een bezoeker direct ziet waar jouw Instagram kanaal over gaat. Verleid mensen en leg uit waarom ze juist jou zouden moeten volgen.

Tip 4: Volg anderen en ga de interactie aan

Zeker als je nog niet zo lang actief bent op Instagram is het slim om andere accounts te volgen. Je kunt dit gebruiken ter inspiratie, maar vergeet niet dat je zelf ook opgemerkt wordt wanneer je andere accounts volgt. Wanneer je opgemerkt wil worden zorg dan wel dat je mensen volgt die dezelfde niche hebben. Reageer regelmatig op berichten van diegene die je volgt, ga de interactie aan en deel ervaringen en tips met elkaar. Engagement is belangrijk wanneer je wilt groeien op Instagram.

Tip 5: Gebruik hashtags om te groeien op Instagram

Wist je dat wanneer je geen hashtags gebruikt jouw bericht niet meer mensen bereikt dan alleen jouw volgers? Met de juiste hashtags zorg je ervoor dat je een onderwerp geeft aan jouw bericht. Het bericht wordt niet alleen beter gevonden, maar biedt ook duidelijkheid. Het namelijk ook mogelijk dat mensen bepaalde hashtags volgen. Op deze manier word je dus getoond aan mensen die je nog niet volgen. Is jouw content interessant voor hen, dan is de kans grot dat zij je ook gaan volgen. Wil je meer weten over het gebruik van hashtags voor jouw onderneming, lees dan deze blog ook eens.

Over de schrijver
Reactie plaatsen

Deze site gebruikt cookies