arrow_drop_up arrow_drop_down
Content maken? Maak deze fouten niet!
17 december 2019 

Content maken? Maak deze fouten niet!

Kwalitatieve content maken is van groot belang voor het vergroten van je online zichtbaarheid. Toch is het maken van hiervan niet eenvoudig. In deze blog deel ik de 5 meest gemaakte fouten, zodat jij deze niet meer hoeft te maken.

Geen niche

Een scherp afgebakende niche is erg belangrijk en dat geldt zeker niet alleen voor het content maken. Want je niemand bijzonder aanspreekt, zal niemand zich bijzonder aangesproken voelen. Maak je doelgroep zo concreet mogelijk. Dat betekent uiteraard niet dat je mensen uit hoeft te sluiten, je geeft alleen heel concreet aan waar jij je pijlen op richt. 

Content maken die geen antwoord geeft op de vraag

Doordat je jouw niche scherp afgebakend hebt, kun heel gericht gaan onderzoeken naar welke informatie zij op zoek zijn. Pas dan kun je content maken die antwoord geeft op de vraag die jouw doelgroep heeft. Het zou toch zonde van al je tijd en inspanningen zijn als je blog, whitepapers en e-books maakt die onvoldoende aansluit op jouw doelgroep?

Content maken zonder lange termijn strategie

Er wordt ontzettend veel content gemaakt, maar er worden ook een heleboel blogs, vlogs en ebooks gemaakt dat los staat van de strategie van een organisatie, en dat is echt een gemiste kans. Met de content die je maakt wil je jouw doelgroep door elke fase van de klantreis begeleiden. Door de juiste informatie aan de juiste mensen aan te bieden op het juiste moment, zorg je ervoor dat jouw content ook een bijdrage levert aan het behalen van jouw doelen, en daar doe je het toch voor?

Geen email list opbouwen

Een email lijst is ontzettend belangrijk als het gaat om je communicatie met je publiek. 

Want stel je nou voor dat je voornamelijk actief bent op LinkedIn en daar al je relaties hebt staan, en volgende week LinkedIn besluit om ermee te stoppen? Weg al die contacten en leads.Hoewel het niet heel waarschijnlijk is dat LinkedIn deze keuze zal maken, is het wel iets om over na te denken. Wanneer je werkt aan een kwalitatieve email lijst door Emailmarketing goed in te zetten, zorg je dat jij de lead hebt over jouw bestand en help je bezoekers van je website de reis te maken om klant bij je te worden. 

Niet updaten van je blogposts, ebooks en whitepapers

Content maken, betekent ook dat je dit af en toe zal moeten voorzien van een update. Doe je dat niet, dan verliest je blog, of e-book veel waarde. Als jouw doelgroep oude e-books of whitepapers downloaden die niet meer kloppen, roept dat eerder teleurstelling op dat dat mensen enthousiast worden over jouw producten en diensten.

Content staat voor inhoud. Maar dat wil niet zeggen dat alle content inhoudelijk en effectief is. Door goede content creatie zorg je ervoor dat jouw informatie echt doet wat het moet doen. Namelijk: je doelgroep activeren.

Over de schrijver
Mijn missie is om vrouwelijke ondernemers te helpen meer websitebezoekers, leads en klanten te creëren, zodat zij de vrijheid kunnen ervaren die zij wensen. In de Create Academy deel ik mijn kennis er ervaringen door middel van online trainingen en masterclasses en vind je gelijkgestemden om met elkaar te sparren om jouw business tot een succes te maken. Met mijn 1-op-1 coachtraject help ik ondernemers persoonlijk stap-voor-stap naar een concrete online marketingstrategie voor een succesvolle business!
Reactie plaatsen

Deze site gebruikt cookies