Skip to content
stoppen met werken

Stoppen met werken en zelfstandig ondernemen!

Naast Stella, ben ik moeder, partner, dochter, vriendin, ondernemer en werknemer. Mijn bedrijf groeit en de verwachting is dat dit komend jaar veel verder gaat groeien. Het combineren van mijn werk in loondienst en mijn werk als ondernemer wordt steeds lastiger. Vandaar dat ik heb besloten om te stoppen met werken bij mijn werkgever en ga volledig zelfstandig ondernemen! 

Waarom ondernemen?

In mijn eerder blog vertelde ik over het combineren van het moederschap en mijn ondernemerschap en dat ik geloof dat dit beide prima te combineren is als je maar keuzes maakt. Ik maak met name keuzes in wanneer ik niet werk. Ondernemen geeft mij de vrijheid dat ik bepaal hoeveel ik werk, wanneer en waar ik werk. Dit draagt bij aan mijn geluk. En als ik gelukkig en goed voor mijzelf kan zorgen, kan ik dat ook voor mijn gezin, wat een positieve bijdrage levert aan mijn geluk.

Waarom stoppen met werken in loondienst?

In loondienst werken is ook veilig. Je weet welke maand hoeveel je moet werken en je weet ook elke maand hoeveel er op je bankrekening wordt gestort. Maar niets in het leven is zeker en als vandaag je werkgever besluit om de tent te verkopen of dat je niet meer in het plaatje past, is die veiligheid ineens onzekerheid. Werken in loondienst kan heel leuk zijn, maar is niet per definitie veilig. Voor mij betekent kiezen voor zelfstandig ondernemen kiezen voor vrijheid.

Wat is het punt dat je de sprong waagt om te stoppen met werken?

Voor mij het een bewuste keuze geweest om eerst mijn bedrijf op te bouwen naast mijn baan in loondienst. Ik heb mijzelf een doel gesteld dat zodra mijn winst gelijk is aan mijn salaris in loondienst zeg ik mijn baan op. En met trots kan ik nu melden dat dit het geval is.

Stoppen met werken in fases

Ik stop niet acuut, maar in fases. Per 1 januari 2020 ga ik terug naar 16 uur werken in loondienst. Ik heb dan 1 dag per week om in en aan mijn bedrijf te werken. per 1 april 2020 ben ik dan volledig zelfstandig ondernemer. De komende periode staat in het teken van het verder laten groeien van mijn onderneming. In januari start ik met mijn eigen Academy om mijn expertise in online marketing met je te delen om jouw onderneming verder te laten groeien. Klik op onderstaande button om member te worden en blijf als eerste op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen.

Word member van de Create Academy!

Deel deze blogpost

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *