Instagram content inplannen

Instagram content inplannen via Facebook Creator Studio!

Eindelijk! Je kunt nu zelf Instagram content inplannen en publiceren via de Creator Studio van Facebook. Het inplannen en publiceren van Instagram berichten is altijd een lastig verhaal geweest. Maar daar komt nu verandering in!

Het zoeken naar geschikte tools die het mogelijk maken om berichten op social media in de plannen is een behoorlijk tijdrovend klusje. Met name voor Instagram zijn de mogelijkheden beperkt.  Er zijn weliswaar diverse tools op de markt die het kunnen, maar de meest betaalbare tools bieden alleen een dienst aan voor Instagram. Of de tool werkt zo dat er een notificatie wordt gestuurd naar je telefoon wanneer jij het bericht wilt plannen. Je zult dan alsnog je telefoon moeten gebruiken om het bericht te plaatsen en dat is natuurlijk helemaal niet wenselijk. Maar vanaf vandaag kun je jouw content helemaal zelf inplannen en publiceren!

Zo start je met Instagram content inplannen

Allereerst is het belangrijk dat je jouw Instagram account koppelt aan de Facebook Creator Studio, daarna wijst het eigenlijk vanzelf

1: Creëer je content en zorg dat deze de juiste formaten heeft

2: Je kunt hier bijvoorbeeld de tool Canva voor gebruiken

3: Schrijf je begeleidende tekst en vergeet niet de relevante hashtags toe te voegen, te taggen en je locatie toe te voegen

4: Kies “schema”door op de pijl rechts van de blauwe knop “publiceren” te klikken

5: Kies de juiste datum en de juiste tijd

Zo! jouw content in ingepland en zal worden gepubliceerd op de dag en tijd die jij graag wenst.

Wil jij meer doen met Instagram en je andere social media kanalen? Ik help je graag met de juiste strategie en uitvoering. In mijn ebook lees je alles over een Dé social media strategie die jou verder helpt bij het behalen van jouw online doelstellingen. Je download hem nu helemaal gratis.

Download hier jouw social media strategie!

 

 

Deel deze blogpost

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *